søndag 23. januar 2011

Arusha

BEDRE SENT ENN ALDRI
Nå er det vel kanskje på tide at jeg også er inne og blogger noe her. I dag er det 23. januar, og den 20. skrev jeg et kort sammendrag av mine første 17 dager i Tanzania som dere nå får servert her. Enjoy!



ARUSHA. De første to ukene reiste jeg sammen med min mor , Inger, og hennes venninne, Charlotte. Etter en tretten timers busstur som egentlig skulle vært åtte, kom vi endelig frem til Arusha. Vi ble stående fast i trafikkork siste kilometerne inn til byen, og dette skyldtes en stor demonstrasjon som hadde funnet sted samme ettermiddag. Denne var ledet av CHADEMA som er opposisjonspartiet til CCM. De demonstrerte pga det de mente var valgfusk under valget som fant sted i oktober. Demonstrasjonen ble av regjeringen erklært ulovlig, og politiet gikk dermed til angrep på demonstrantene. 3 ble skutt og drep, og mange skadet. Alt dette høre vi om først dagen etter.

Fremme i Arusha ble vi innlosjert hos den fantastiske familien Minja. De driver Kilimanjaro Family Farm. Et flott sted med flotte mennesker. Der ble vi blant annet godt kjent med særlig en av Minja-brødrene, Paul, som bor i Sverige og dermed snakket flytende svensk.


Fra soveromsvinduet så man rett opp på Mount Meru, som er Tanzanias høyeste fjell etter Kilimanjaro. Dagene var spennende og varierte. Blant annet gåtur oppover i åsene mot Mount Meru, masaienes lokale søndagsmarked, byvandring osv. Vi var også en dag i Arusha National Park, som blant annet er kjent for sitt rike dyreliv. Arusha er et utrolig grønt og fruktbart område, så masse fin natur å se.

Kveldene gikk med til lesing, hyggelig prat, og ikke minst Jumas gode middager.

Vi hadde også tre safaridager, der vi besøkte Manyara, Ngorongoro, Oldupai og Tarangire. Så da fikk vi en god dose dyr, natur og historie.


MØTET MED UNIVERSITET

Søndag 16. januar, satte vi oss på flyet fra Arusha. Det gikk først til Zanzibar, der mor og Charlotte hoppet av, deretter videre til Dar es Salaam. Fremme på universitetet møtte jeg igjen Maren, Ayla og Jon Harald.

Maren, Ayla og jeg bor i 8.etasje i Hall 3. Standarden her er meget enkel, men så absolutt til å leve med. Vann i kraner, dusj og do er en sjeldenhet, men ingen problemet er for store til å løses. I dag laget vi for eksempel «dusj» av flasker. I den ene doen bor det en frosk, og på rommet en knall grønn firfisle (eller noe slikt), men vi har etterhvert utviklet et godt vennskap.

Forelesninger og universitetet er foreløpig et eneste stort kaos, men siden dette ikke kom som noen overraskelse er det også til å leve med. Regner med (håper ihvertall) at det etterhvert skal blir ordnings. Ellers er livet godt, det samme er været. Veldig varmt, men som nordmann er det ikke lov å klage. Håper på å snart få teste ut temperaturen i det indiske hav.

Dette var alt fra meg for denne gang. Håper dere ikke fryser helt rævva av dere der oppe i kalde nord!

Sigrid

1 kommentar:

  1. Hei Sigrid! Nå har far endelig funnet bloggen din. Ja vi fryser her i kalde nord, men sender likevel noen varme tanker til deg. Stor klem fra Far

    SvarSlett