tirsdag 16. august 2011

Sponsing av utdanning

Trenger bare 5 sponsore til nå! :)
Våren 2011 var jeg utvekslingsstudent i Tanzania, der jeg blant annet jobbet på et barnehjem i Moshi, helt nord i landet. Her jobbet jeg på et hjem som heter Children of Destiny, hvor det bor 25 barn sammen med Mama Margareth, Aunt Bahati, Aunt Tekla og Aunt Rose. De er som en stor familie, men mangler mye. Familien har ingen fast inntekt, bortsett fra det Margareth tjener på sin kontorjobb. Ellers lever de på donasjoner fra lokalmiljøet ( i den tiden jeg jobbet der var det flere som kom innom med det de måtte ha til overs av ris, mel, egg ol). Mange som jobber frivillig i Moshi bidrar også når de kan, dette er et barnehjem som mange har sterke følelser for, og som er veldig lett å bli glad i. Disse følelsene satt også jeg igjen med etter å ha jobbet der, og derfor har jeg et sterkt ønske om å hjelpe dem. Situasjonen deres er ganske kritisk pengemessig, og i samarbeid med Margareth ble vi enige om en plan for å hjelpe. Margareth var helt tydelig på at utdanning er det viktigste for disse barna og dermed ble min oppgave å prøve å finne mennesker som kan tenke seg å sponse utdanningen til barna.
13 av barna har ingen mulighet til å betale for skolegangen sin. Noen er underveis i utdanningen fordi familie eller sponsorer har kunnet betale før, men ikke nå lenger. Noen av dem igjen har ikke begynt på utdanningen. Enn så lenge har de som er underveis i utdanningen, fått lov til å fortsette på skolen, men de siste månedene har ledelsen mast om betaling, og kommer til å nekte dem å fortsette om ikke pengene kommer inn. Margareth ønsker at disse 13 skal begynne på en privatskole som heter Eden Garden. Dette er en veldig bra skole, hvor en høy andel fortsetter videre på universitet ol. De har gode fasiliteter, nettilgang og engasjerte lærere.

Det er altså snakk om 13 barn, hvor en bare har ett år igjen, to skal begynne til høsten og resten er underveis i grunnskoleutdanningen. Dermed kan de som er interesserte, bestemme selv hvor mange års skolegang de kunne tenke seg å sponse. Men, et viktig poeng er at om du sier ja til å sponse et barn, forplikter du deg til å sponse alle årene dette barnet har igjen på skolen. Skolen har elever i barnehage, pluss 1. til 7.klasse.

I praksis vil hver sponsor sponse ett barn hver. Betalingen for skole vil bli gjort en gang i året, og er mellom 1300kr og 4000kr. Prisen vil være forskjellig hvert år fordi det er små prisforskjeller for hvert skoleår (i 6.klasse er det f.eks en skoletur, og dermed koster dette året mer). I tillegg må alle barna betale en engangssum når de begynner på skolen (betaling for pult, stol og registrering). Dermed blir førsteåret det dyreste for samtlige elever. Til de som er interesserte, vil jeg sende et fullstendig budsjett, hvor det er tydeligere hvor mye man betaler hvert år. Pengene går direkte til skolen hvor hver elev har en «educational account». Dermed er det ikke mulighet for at pengene går i lommene på en mellommann. Jeg kjenner også flere i området som vil sjekke at pengene er kommet frem og at barnet faktisk går på skolen. I tillegg sa rektor på skolen at de sender ut en «progress report» hvert år, slik at de som sponser kan følge med på utdanningsforløpet. Jeg vil sende et par bilder av barnet man sponser, i tillegg til en tegning de selv har tegnet.

Håper de som er interesserte, gir meg tilbakemelding, så skal dere få mer informasjon om betaling, skolen, oppfølging og eventuelle spørsmål dere har. Dette er barn som er avhengig av en utdanning, de har ingenting annet å falle tilbake på. Om ikke du har mulighet til å sponse, håper jeg du sender denne mailen videre til familie eller venner som kan være interessterte.
Mvh Maren Albrigtsen

Tlf: 95139025
Mail: marenalbrigtsen@hotmail.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar